Dostihové odpoledne s Ranou péčí

09.11.2010 17:02

V sobotu 23.října jsme strávily krásné odpoledne na dostizích v Pardubicích, na které nás pozvalo Středisko rané péče. Nikdy jsem na Závodišti nebyla, proto to byl pro mě ohromný zážitek.

Doprovázela nás kamarádka Jitka s malým Štěpánkem. Do Pardubic jsme jeli vlakem a po procházce městem a dobrém obědě (měli jsme vepřový řízek XXL :) jsme opět vlakem dorazili na Závodiště. 

Ještě před vstupem na Závodiště nás přivítal právě probíhající dostih. Všichni čtyři jsme vykuleně sledovali závodní koně, kteří se kolem nás prohnali neuvěřitelnou rychlostí.

Na začátku areálu nás zaujal stánek s pravým pardubickým perníkem, prohlédli jsme si koně, kteří se právě chystali k závodu , a vyfotili se u sochy žokeje Váni.  

 

Chvíli nám trvalo, než jsme našli výtah, který nás zavezl do lóže, která pro toto odpoledne patřila Středisku rané péče v Pardubicích. Verunka na uvítanou dostala malý dáreček a pak jsme si šli najít místečko k sezení, nejlépe někde u topení, protože v lóži byla celkem zima.

Zatímco malý Štěpánek byl nadšený z dětí a hraček, které zde pro děti přichystaly tety z Rané péče, Verunku nejvíce zajímal záchod. Jak by ne, když byl tak frekventovaný :) Verunka tam stála u dveří a pozorovala, kdy se dveře k záchodu otevřou, kdo tam vejde, nebo vyjde atd. Lidé kolem si mysleli, že tam stojí frontu na onu místnost :)

 

Verča stojí "frontu" na onu místnost :))))))))

 

Možná budoucí malý závodník Štěpánek :)

Také běhala k okýnku, kde se podávají sázky na dostihy. Asi pro nás chtěla něco vyhrát, když ta máma nefandí hazardu a nevsadila si ani na jednoho koníka :)

Z lóže bylo několik vstupů na balkón, ze kterého jsme mohli pohodlně sledovat téměř celé dění na dráze. Nikdy bych si nepomyslela, že to může být takový adrenalin, jaké to pak asi je, když se běží Velká pardubická...

 

Vrcholem celého dostihového odpoledne byla autogramiáda s panem Váňou. Všichni jsme se na chudáka sesypali, takže měl co dělat, aby se všem podepsal, nebo vyfotil. Měla jsem to štěstí a podařilo se mi s ním vyfotit i Verunku. Pro mě to byl zážitek na celý život, komu se jen tak poštěstí setkat se s několikanásobným vítězem Velké pardubické.....

 

 

 

—————

Zpět